de Halte

De Halte

De Halte is klaar voor de toekomst. We werken continu aan verrassende, bijzonder lekkere en betaalbare nieuwe producten. Daarnaast bieden wij glutenvrije patat, snacks en saus aan. Vraag er gerust om. De Halte is de plek ‘Waar je (h)eelijk kunt snacken’. Wat dacht je van heerlijke verse patat met een Halte rundvleeskroket of een burger van puur rundvlees op een witte biologische bol, een broodje Beemsterkaas of een broodje warme beenham. En wat dacht je van een verfrissend ijsje of een milkshake als toetje?

Natuurlijk denkt De Halte ook aan U, in plaats van zout gebruiken wij eigengemaakte patatkruiden. Deze kruiden geven een bijzondere smaak aan onze verse patat en zijn alleen bij de Halte te verkrijgen. De Halte is klaar voor de toekomst. We werken continu aan verrassende, bijzonder lekkere en betaalbare nieuwe producten. Daarnaast bieden wij glutenvrije patat, snacks en saus aan. Vraag er gerust om. De Halte is de plek ‘Waar je (h)eelijk kunt snacken’.Wat dacht je van heerlijke verse patat met een Halte rundvleeskroket of een burger van rundvlees op een witte biologische bol, een broodje Beemsterkaas of een broodje warme beenham. En wat dacht je van een verfrissend ijsje of een milkshake als toetje?

Natuurlijk denkt De Halte ook aan U, in plaats van zout gebruiken wij eigengemaakte patatkruiden. Deze kruiden geven een bijzondere smaak aan onzeverse patat en zijn alleen bij de Halte te verkrijgen.

De Halte door de jaren heen.


 • 1

  1980

  In 1975 werd Klaas Sikkema, tot dan verkoopadviseur bij een landelijk warenhuis, filiaalhouder van de Schiermonnikoger schoenenwinkel.

  Na enkele goed verkoopjaren, deelde de heer Van Dijk jr. hem eind 1979 mede, dat hij het bedrijf wilde afstoten. Invoering van goedkope bootabonnementen zorgden voor een grotere mobiliteit van de eilander cliëntele. Hierdoor liep in twee jaar de omzet ziender ogen naar beneden.

  Snackbar-broodjeshuis

  Na veel wikken en wegen besloten Klaas en Janny Sikkema het pand over te nemen om hierin een snackbar -broodjeshuis te vestigen. Ondanks bezwaren en een kort geding van hotelhoudster mej. A. Bol en een aantal ondernemers in dezelfde branche, kon snackbar De Halte op 26 mei 1980 officieel haar deuren openen.

  Nadat het eerst de bedoeling was om de oude naam, Folkert’s schuun, in de naam van de snackbar te verwerken (Veurhus Folkert’s schuun), werd gekozen voor de naam De Halte. De eerst bedachte naam was te lang en voor vele gasten onuitspreekbaar.

   De Halte dankt zijn naam aan de plaats gelegen naast de bushalte in de Reeweg.  

 • 2

  1989

  In 1989 werd het pand grondig verbouwd en kwam er achter de zaak een nieuw woonhuis.

  De gastenruimte werd behoorlijk vergroot, evenals de werkruimte achter de verkoopvitrines.

  Het bedrijf veranderde tevens de naam in Cafetaria De Halte en kreeg als beeldmerk het bekende vogeltje.

  Dit beeldmerkvogeltje heeft de bijnaam Miesje gekregen.

 • 3

  2008

  In 2008 werd het bedrijf opnieuw ingrijpend verbouwd. En werd verder gegaan onder de naam Kwalitaria De Halte. Het bedrijf was toegetreden tot de selecte groep van kwaliteits-cafetaria’s, die een landelijk samenwerken onder de naam Kwalitaria.

  Het concept was prima, maar bleek op het eiland niet dat op te leveren als werd verwacht. Besloten werd na zes jaar Kwalitaria weer verder te gaan met De Halte. 


  Henk en Klaas ontwierpen een eigen huisstijl, die overal in en rond het bedrijf is te vinden. Verder werd er een assortiment samengesteld, die niet of nauwelijks onder doet aan die van de Kwalitaria.

 • 4

  2020 - heden

  In 2020 bestond de Halte 40 jaar, helaas door de covid pandemie kon dit niet zo uitbundig gevierd worden als gepland stond.

  Wat wel werd doorgevoerd, was een verfrissing van de huisstijl.


 • 5

  Cafetaria van het jaar

  Vanaf 22 januari 2024 mag de Halte zich volgens een vakjury, cafetaria van het jaar noemen.


  Een prijs om trots op te zijn.